August 26, 2005

It is done.

Tjonge, veel aan het bloggen zo, voor mijn doen.
Anyway, log gelezen, en (helaas) niet veel dingen gelezen die ik niet had verwacht, geen positieve in ieder geval. MIguel een mailtje gestuurd dat ik er mee kap.
And so ends the Cauldron-story for me. Blegh, dingen gaan niet zoals ik had gewild, maar ben wel blij dat ik er vanaf ben ergens. Nu lekker gewoon gaan spelen bij LARP, voor zolang ik het kan weerstaan om niet aan de organiserende kant actief te zijn...

*zucht*

Posted by matthijs at 08:20 PM | Comments (1)

Over druppels en emmers...

Zoals mensen wel weten, ben ik sinds 2 jaar actief als crew/spelleider bij de LARP-vereniging Cauldron. In de afgelopen twee jaar heb ik samen moeten werken met Migs, de grote baas van Cauldron. Hoewel dat niet altijd makkelijk is geweest (Het is een man met een handleiding en samenwerking vereist een zekere hoeveelheid incasseringsvermogen), hebben we veel toffe evenementen gemaakt. Op het gebied van organiseren levert hij briljant werk en mits je in de stress van het moment dingen van je af kunt laten glijden, gaat alles prima.
Het probleem zit hem dan ook in de tijd tussen de evenementen. De LARP wereld is er een met vriendelijke mensen, bijna iedereen kent elkaar wel en mensen zijn altijd bereid om even te helpen of bij te springen. Dit is een sfeer die ik terug zie in de theaterwereld en bij mijn studievereniging Inter-Actief.
De laatste tijd is de sfeer binnen Cauldron steeds meer verhard, het leek steeds meer te gaan over mensen binnenhalen en marktaandeel veroveren, dan over het maken van een tof evenement. De oorzaak hiervan ligt bij de grote baas Miguel, die in zijn positie als leider van Cauldron de sfeer voor het grootste gedeelte zet.
De druppel op dit geintje was voor mij een mailtje van Miguel naar een andere vereniging (waar onder andere Joost/glimworm spelleider is), waarin Miguel hen beschuldigde van het "stelen" van "zijn" spelers. Dit is niet hoe LARP verenigingen met elkaar om horen te gaan, dus ik wilde Miguel daar meteen op aanspreken.
Via Brenda hoorde ik dat een aantal andere mensen binnen Cauldron hier ook met Migs over wilden praten, waaronder Sander, iemand die ik hoog inschat op zijn diplomatieke kwaliteiten. Om die reden, besloot ik even af te wachten, hoe Migs op Sander zou reageren.
Viel dat even tegen. Sander, samen met nog een aantal Cauldron crew leden, zijn inmiddels opgestapt. Omdat Migs schijnbaar te stijfkoppig is... Mijn originele plan was om sowieso nog de komende Shadowrifts (~200 a 300 spelers) in september door te gaan als crew, omdat het nog zo kortdag is.
Toen ik vandaag de post van Sander hierover las, begon ik te twijfelen. Opeens heb ik eigenlijk helemaal geen zin meer om me op Shadowrifts nog kapot te werken, voor een vereniging met idealen waar ik niet meer achter sta...
Maar om nu te zeggen dat ik stop, ik ben bang dat ik daar alleen maar de spelers van Shadowrifts mee dupeer... Zie je het dilemma? Ik wil het eigenlijk laten afhangen van hoe Migs er nou precies over denkt, maar om dat bij hem los te gaan peuteren wordt ook niks. Ik heb Sander gevraagd om een log van een gesprek wat hij met Migs gehad heeft, waar hij aan refereert als een van de druppels in zijn beslissing. Ik ben benieuwd, vanavond maar een knoop doorhakken denk ik.
*zucht*

Posted by matthijs at 02:50 PM | Comments (2)

August 21, 2005

Stuk, stukker, stukst

Zoals mensen misschien wel is opgevallen, is de website van Inter-Actief (geen linkje, want:) stuk. Vanavond samen met Bas, iemand van de beheercommissie gesleuteld aan de server. De boel is allemaal opnieuw geinstalleerd, onder FreeBSD ipv OpenBSD, die laatste gaf wat problemen.
Tijdens het overzetten bleek ook dat er een probleem was met de harde schijf van MSDNAA, waarvan een gedeelte van de gegevens kwijt zijn geraakt. We hopen dat er iemand nog een backup heeft...

Morgen weer verder klussen, maar dan in m'n eentje. Bas gaat morgen het PIP begeleiden: Pre-Introductie-Practicum. Dan nodigen ze alle 0dejaars dames die technische studies gaan doen een paar dagen eerder uit, en krijgen ze computeren voor dummies... Beetje suf, maar het schijnt wel gezellig te zijn.

Naja, nu maar ns slapen, Brenda komt morgen naar Enschede met d'r broertje die gaat verhuizen. Niet te laat opstaan dus, misschien kan ik nog wel wat klussen voordat ze er is.

*crash*

Posted by matthijs at 02:31 AM | Comments (1)

August 16, 2005

Argh, ben vanavond bij een goede vriend van me geweest, en ik kom weer terug bij m'n ouders. Sta in het donker met m'n fiets in de hand voor de deur, met m'n huissleutel te prutsen. Wanneer ik voor de derde keer controleer of ik wel m'n huissleutel heb, realiseer ik me dat dat wel het geval is, maar dat het bijbehorende ongeveer honderd kilometer naar het oosten ligt.
Na eindelijk de goede sleutel gevonden te hebben draai ik hem om en blijkt de deur al open te zijn. Add another D'oh! to the list...

In other news, m'n klokje vordert al wat. Inmiddels telt ie uren, minuten en seconden en kan ik zelfs de tijd (op een buggy manier) bijstellen. Still needs more work.

Vorige week naar Mr. & Mrs. Smith geweest, daar zit een gaaf nummer in de soundtrack van Joe strummer and the Mescaleros, "Mondo Bongo". Ik kan alleen nergens meer muziek van hen vinden, heeft iemand toevallig wat van hem? Ben ook wat aan het klooien geweest om Mondo Bongo te spelen op m'n gitaar, maar da's nog best lastig :-)

*plingel*

Posted by matthijs at 03:09 AM | Comments (0)

August 03, 2005

Klokjeachtig-iets

Woot, m'n microcontroller doet nu al iets klokjes-achtig-iets.
Hij kan de seconden en minuten tellen en die omstebeurt op 6 ledjes laten weergeven. Nu ff aan laten staan terwijl ik ga slapen en "morgen" kijken wat de afwijking is.

Nu wel weer genoeg geprutst: Tijd voor slaap.

*ZzZ*

Posted by matthijs at 09:48 AM | Comments (0)

Enschede

Zo, weer terug in Enschede.
Deze week lekker achterstallige dingen uitzoeken, regelen en doen en daaromheen lekker knutselen en uitslapen.

Ik ben verder wezen prutsen met m'n microcontrollertje, hij doet het zowaar. Vanwege een slechte verbinding is ie wel een keer stuk gegaan. Toen dacht ik handig te zijn door wat verbindingen beter vast te solderen door S39 te gebruiken. Weer wat geleerd: S39 (van die soldeervloeistof) soldeert erg fijn, maar maakt korte metten met je electronica. Dat spul geleidt stroom...

Gelukkig heb ik met alcohol de meeste meuk weer van m'n printje af weten te poetsen, nu werkt de boel weer. Tenminste, ik kan weer programmatjes downloaden in het picje. Die programmatjes doen alleen nog niet helemaal wat ik wil. Een programmatje wat secondes zou moeten tellen tot 60 telt keurig tot ongeveeer 25 a 30, en flipt dan (alle ledjes knipperen op 10Hz oid). Erg irritant... En uiteraard werkt het perfect in de simulator...

Als ik eraan denk zal ik morgen ff de camera van Inter-Actief lenen om een fototje te maken van mijn gave creatie :-)

Posted by matthijs at 01:05 AM | Comments (0)