July 28, 2005

Microcontrollertjes

Woei, Matthijs heeft een nieuwe hobby: Microcontrollertjes programmeren :-)

Ik wilde al een tijdje eens wat prutsen aan dat soort dingen, en ik had een tijdje terug bedacht dat ik een Binary Clock. Nou is zo'n klok best duur (hoewel ik net zag dat het eigenlijk wel meevalt), dus heb ik maar besloten er zelf eentje te maken met een microcontrollertje (das zo'n zwarte chip, die kunt programmeren).

Bij de elektro zaak bij m'n ouders hadden ze nog wat afgedankte printplaatjes liggen uit weet ik wat voor machines, dus daar heb ik er maar een stuk of wat van meegenomen. Daar zaten meteen weer van die microcontrollers op, dus das lekker goedkoop (€ 1 voor zo'n bordje, € 8 voor een nieuwe chip).

Lekker prutsen en solderen enzo en nou heb ik een gave "In Circuit Serial Programmer (JDM/ludipipi)" gebouwd en daarmee een heus knight-rider ding van 5 ledjes gemaakt. W00t!

Zo eerst maar weer eens verder aan mijn kostuum voor het Bal Du Masque, waarvoor ik een "Poet shirt" aan het maken ben, die ik samen met mijn koningsmantel van het gala wil dragen. Alleen nog iets voor m'n masker verzinnen straks.

*Zizzle*

Posted by matthijs at 07:39 PM | Comments (0)

July 23, 2005

LAN party

Kort berichtje van een LAN party bij jogchum thuis, een vriendje van Laurens. Z'n ouders zijn op vakantie, dus de hele weekend LAN :-)
Ik ben hier een beetje half aan het gamen, half aan het knutselen met weerstandjes, diodes en een microcontroller: Ik wil een binary clock maken. Das een klok met 17 of 24 ledjes die je de tijd vertellen. Dan moet ik 'em ook nog gaan leren lezen, maar dat komt wel ;-)
Echt handig is het hier niet, ik heb eigenlijk niet genoeg ruimte. Maarja, bij ons thuis staan er geen computers meer, en elektro-knutselen zonder naslagwerk is ook niet echt wat.

Zo maar eens gaan slapen, morgen richting Roterdam voor de verjaardag van Jasper, een vriend van de middelbare school. Als ik weer terug kom ben ik benieuwd of ze hier nog steeds aan het LANnen zijn, dan doe ik nog wel weer ff mee.

Ik heb ff geen zin om over de afgelopen weken te blaten, hoewel het kamperen erg leuk was (en ik gemerkt heb dat ik best wel langzaam lees, eigenlijk...).

*Boom! Headshot!*

Posted by matthijs at 03:21 AM | Comments (0)

July 09, 2005

Van alles

Afgelopen donderdag Bombi begraven, ze ligt nu in de achtertuin waar het zonnetje lekker schijnt. Afscheid nemen is altijd moeilijk... Nu nog wennen dat Bombi niet in de buurt is, aangezien dat al mijn hele leven zo is geweest...
Donderdagmiddag al meteen een hoop afleiding gehad, ik ben Brenda gaan ophalen op haar werk om de mensen daar eens te zien en voor een avondje Amsterdam. Toen ik daar was heb ik maar meteen hun ADSL lijn en een harde schijf gefixt; maandag ga ik praten over een baan daar :-)

Vrijdag zijn mijn ouders op vakantie gegaan, nu lekker alleen thuis dus. Vandaag lekker zitten prutsen aan een site, lekker rustig aan doen in ieder geval.
Ik moet nog een stukje schrijven voor de NoiZiA voor in het Inter-Actief jaarboek, maar ik heb geen inspiratie...

Posted by matthijs at 08:28 PM | Comments (0)

July 06, 2005

(...)

Cross
Bombi
Zomer 1987 - 5 juli 2005
Posted by matthijs at 01:36 PM | Comments (1)