September 19, 2005

Moei

Afgelopen weekend was Shadowrifts, het evenement waar ik niet meer aan mee organiseer. Ik ben er ook niet geweest, maar ben samen met de mensen die ook gestopt zijn bij Cauldron, samen geweest bij iemand thuis.
We hebben daar via telefoon een oogje gehouden op Shadowrifts. Toen bleek dat het evenement niet helemaal optimaal ging, konden we het niet helpen daar stiekem een beetje blij om te zijn. Blijkbaar kan Miguel het dus toch niet zonder ons.
Als ik nu reacties op het Cauldron forum lees zie ik dat een hoop mensen zich toch nog wel hebben vermaakt, daar ben ik blij om. Uiteindelijk gaat het om de spelers, die moeten een tof evenement krijgen waar ze voor hebben betaald. Hoeveel mensen van de spelleiding er ook mee kappen.

Verder hebben we nagedacht over een nieuwe vereniging, aangezien Lextalionis, een vampire LARP, nog steeds georganiseerd gaat worden door "ons". Omdat dat modern age ipv fantasy, heb je ineens hele andere props. Ik heb afgelopen weekend een schuimrubberen pistool (Een Heckler & Koch Mark 23) gemaakt, met opdraaibare silencer. binnekort ns kijken hoe dat wordt als je het latext.

Nu zit ik al weer in Enschede, ik heb een zondagavondje en nachtje met Brenda opgegeven om alvast naar Enschede te komen zodat we morgenochtend op tijd met mijn hele ontwerpproject groepje kunnen overleggen. Afgelopen vrijdag hebben we overlegd met de opdrachtgever en zaterdag is ons vijfde groepslid uit Amerika teruggekomen, dus kunnen we echt los.
Nou blijkt alleen dat hij 's ochtends ook een minor-bespreking heeft die niet misbaar is, dus kunnen we alsnog niet met z'n allen overleggen. Teehee, was ik nou maar gewoon thuis gebleven met het voornemen op tijd op te staan....

Naja, nu maar ns slapen, veel te weinig geslapen vannacht (Wel met twee vrouwen in 1 (dubbele) slaapzak, dat maakt een hoop goed ;-)

Posted by matthijs at 12:21 AM | Comments (0)

September 14, 2005

I own FreeBSD

Vandaag beheerdagje gehad: 's middags beheren, dan met z'n allen eten, 's avonds weer beheren. Lekker wat werk verzet, zowel op het (unix)server-front als op het windows (client) front. Dat wil zeggen, ik alleen op het eerstgenoemde front.

Grootste gedeelte van de tijd bezig geweest met het upgraden van FreeBSD van 5.3 naar 5.4, maar nu weet ik hoe het werkt! Dankzij een aantal typfouten is de procedure met een uur of wat verlengt, maar eindelijk deed loebas (onze trouwe fileserver) wat ik wil: Alle twee z'n hersenhelften (CPUs) gebruiken.

Dus nu tijd voor slaap. Het nare van dit soort dingen is dat op tijd naar bed gaan en morgen verder geen optie is, want (hoewel de boel wel steeds gewerkt heeft) morgenochtend tegen 10 actieve leden zeggen: "Stop even met waar je mee bezig bent, want ik moet heel even de fileserver rebooten." is niks...

Halverwege het upgraden (waardoor de loebas en al zijn files onbereikbaar waren) kraamde ik uit: "Hey, waar is de muzie... Oh, laat maar". Halverwege die zit realiseerde ik me namelijk dat de muziek op, je raadt het vast wel, loebas opgeslagen is.

Al dat rebooten is alleen wel "zonde" van de uptime, onze trouwe bestandsslaaf draaide namelijk al ongeveer 280 dagen non-stop. Maar, nu deze upgrade compleet is, kunnen we loebas binnenkort ergens in een rack achter een deur, waar we het lawaai niet meer kunnen horen :-)

Dus, slapen.

Posted by matthijs at 01:51 AM | Comments (0)

September 09, 2005

Mogguh

Of je zet een wekker... Om tien uur kamerdienst en dan om vijf voor tien wakker worden en je onmiddelijk realiseren dat je vergeten bent een wekker te zetten. Aan je uitgerustheid merk je ook dat het al wel na negen uur is, de geplande opsta-tijd.
Naja, ben ik weer eens te laat. Oeps....

*haast*

Posted by matthijs at 10:12 AM | Comments (1)

September 02, 2005

Licht buiten

Zow, het eindfeest van de intro was weer gaaf. Ik heb de afsluitingsshow van de intro gemist, omdat die om 2200 was en het zomaar ineens al 2300 was. Ik heb wat zitten prutsen met katherina (mijn pc), het lijkt erop dat er een harde schijf stuk is. Wat het probleem precies is weet ik niet, morgen nog even kijken.

Om half een kwam ik op het eindfeest aangewandeld. Ik heb het grootste gedeelte van de avond op dezelfde plek gestaan, er kwamen steeds andere mensen langs om mee te praten. Ik heb een hoop mensen van Inter-Actief gezien, Dreek en Marloes, Joost met Morgana en nog meer gave mensen.

Maar aan alles komt een eind en nu is het om half zeven wel een mooi moment om te gaan slapen. Ze maken me morgen maar wakker voor het eten denk ik ;-)

*coma*

Posted by matthijs at 06:40 AM | Comments (1)

September 01, 2005

Intro enzo

Stel, je bent een introductie aan het organiseren. Stel, vorig jaar was er een wereldrecordpoging kussenvechten in de intro. Stel, er komen ook nog 1500 eerstjejaars van het HBO. Stel, het is september en buiten 25° C. Wat voor recordpoging zou je dan ondernemen?

Vanmiddag heb ik, op het hockeyveld op de campus, met 2,5 duizend man, sneeuwballen gegooid. Ja, sneeuwballen. Je weet wel, koud, bevroren, winter. Nee, ik heb het ook niet bedacht...

Maar het was wel gaaf :-) Nog wat mensen mooi geraakt en na een kwartiertje of half uurtje gooien, werd het gevecht weer afgeblazen. De sneeuw begon tot ijsballen te smelten en de EHBO had het druk, dus het was weer mooi geweest.

Vanavond naar het eindfeest van de UT, lekker druk gaat dat worden (HBO doet ook weer mee). Naja, weer een hoop bekenden spreken verwacht ik, gaat wel gezellig worden.

*pats*

Posted by matthijs at 06:22 PM | Comments (1)