August 26, 2005

Over druppels en emmers...

Zoals mensen wel weten, ben ik sinds 2 jaar actief als crew/spelleider bij de LARP-vereniging Cauldron. In de afgelopen twee jaar heb ik samen moeten werken met Migs, de grote baas van Cauldron. Hoewel dat niet altijd makkelijk is geweest (Het is een man met een handleiding en samenwerking vereist een zekere hoeveelheid incasseringsvermogen), hebben we veel toffe evenementen gemaakt. Op het gebied van organiseren levert hij briljant werk en mits je in de stress van het moment dingen van je af kunt laten glijden, gaat alles prima.
Het probleem zit hem dan ook in de tijd tussen de evenementen. De LARP wereld is er een met vriendelijke mensen, bijna iedereen kent elkaar wel en mensen zijn altijd bereid om even te helpen of bij te springen. Dit is een sfeer die ik terug zie in de theaterwereld en bij mijn studievereniging Inter-Actief.
De laatste tijd is de sfeer binnen Cauldron steeds meer verhard, het leek steeds meer te gaan over mensen binnenhalen en marktaandeel veroveren, dan over het maken van een tof evenement. De oorzaak hiervan ligt bij de grote baas Miguel, die in zijn positie als leider van Cauldron de sfeer voor het grootste gedeelte zet.
De druppel op dit geintje was voor mij een mailtje van Miguel naar een andere vereniging (waar onder andere Joost/glimworm spelleider is), waarin Miguel hen beschuldigde van het "stelen" van "zijn" spelers. Dit is niet hoe LARP verenigingen met elkaar om horen te gaan, dus ik wilde Miguel daar meteen op aanspreken.
Via Brenda hoorde ik dat een aantal andere mensen binnen Cauldron hier ook met Migs over wilden praten, waaronder Sander, iemand die ik hoog inschat op zijn diplomatieke kwaliteiten. Om die reden, besloot ik even af te wachten, hoe Migs op Sander zou reageren.
Viel dat even tegen. Sander, samen met nog een aantal Cauldron crew leden, zijn inmiddels opgestapt. Omdat Migs schijnbaar te stijfkoppig is... Mijn originele plan was om sowieso nog de komende Shadowrifts (~200 a 300 spelers) in september door te gaan als crew, omdat het nog zo kortdag is.
Toen ik vandaag de post van Sander hierover las, begon ik te twijfelen. Opeens heb ik eigenlijk helemaal geen zin meer om me op Shadowrifts nog kapot te werken, voor een vereniging met idealen waar ik niet meer achter sta...
Maar om nu te zeggen dat ik stop, ik ben bang dat ik daar alleen maar de spelers van Shadowrifts mee dupeer... Zie je het dilemma? Ik wil het eigenlijk laten afhangen van hoe Migs er nou precies over denkt, maar om dat bij hem los te gaan peuteren wordt ook niks. Ik heb Sander gevraagd om een log van een gesprek wat hij met Migs gehad heeft, waar hij aan refereert als een van de druppels in zijn beslissing. Ik ben benieuwd, vanavond maar een knoop doorhakken denk ik.
*zucht*

Posted by matthijs at August 26, 2005 02:50 PM
Comments

"+1, Insightful"?
Lees jij niet iets te veel slashdot joh?

NoKey (met een redelijk laag /. ID)
http://slashdot.org/~nokey

Posted by: NoKey at August 26, 2005 03:51 PM

Hey Matthijs,

Ik hoop dat je een wijs besluit maakt. Zie het zo: als de spelers van SR een keer een tegenvallend event zouden krijgen, wat is er dan verloren? Als het echte larpers zijn gaan ze verder met wat ze leuk vinden en zoeken ze hun heil bij verenigingen met organisatoren die het wel goed met hun voorhebben.

Een hele verenging kan niet draaien op nu nog maar een enkele persoon met een goede intentie. Hoe dapper en goedbedoeld ook. Ik denk dat het je zal gaan tegenvallen. Maar then again: het is je eigen besluit. Ik hoop alleen dat je kunt inzien of het het nog waard is om een event te gaan draaien dat op sterven na dood ligt qua organisatie...Ik hoop dat de spelers dat na dit event ook inzien.

Veel sterkte

x Judit

Posted by: Judit at August 26, 2005 04:01 PM