September 14, 2005

I own FreeBSD

Vandaag beheerdagje gehad: 's middags beheren, dan met z'n allen eten, 's avonds weer beheren. Lekker wat werk verzet, zowel op het (unix)server-front als op het windows (client) front. Dat wil zeggen, ik alleen op het eerstgenoemde front.

Grootste gedeelte van de tijd bezig geweest met het upgraden van FreeBSD van 5.3 naar 5.4, maar nu weet ik hoe het werkt! Dankzij een aantal typfouten is de procedure met een uur of wat verlengt, maar eindelijk deed loebas (onze trouwe fileserver) wat ik wil: Alle twee z'n hersenhelften (CPUs) gebruiken.

Dus nu tijd voor slaap. Het nare van dit soort dingen is dat op tijd naar bed gaan en morgen verder geen optie is, want (hoewel de boel wel steeds gewerkt heeft) morgenochtend tegen 10 actieve leden zeggen: "Stop even met waar je mee bezig bent, want ik moet heel even de fileserver rebooten." is niks...

Halverwege het upgraden (waardoor de loebas en al zijn files onbereikbaar waren) kraamde ik uit: "Hey, waar is de muzie... Oh, laat maar". Halverwege die zit realiseerde ik me namelijk dat de muziek op, je raadt het vast wel, loebas opgeslagen is.

Al dat rebooten is alleen wel "zonde" van de uptime, onze trouwe bestandsslaaf draaide namelijk al ongeveer 280 dagen non-stop. Maar, nu deze upgrade compleet is, kunnen we loebas binnenkort ergens in een rack achter een deur, waar we het lawaai niet meer kunnen horen :-)

Dus, slapen.

Posted by matthijs at September 14, 2005 01:51 AM
Comments