September 20, 2004

Bleghie, bleghie, bleghie, Windows XP

<Technisch verhaaltje>
Bah, wat een klote OS zeg...
Om eens een beetje op te ruimen heb ik dit weekend de PC van Brenda eens opnieuw geinstalleerd. Zo gebeurd, zou je denken, maar dat valt dan weer vies tegen.

Uiteraard begin ik op de legale manier, je hebt niet voor niets licenties. Poging 1 installeert prima, maar wil niet activeren. De key is zekerweten legaal en nooit eerder gebruikt, maar dat lijkt niets uit te maken. Na een hoop gekloot proberen we dan XP home maar (ipv Pro), want daar hebben we ook nog een legale key van liggen. Nou, die installer heeft er dus geen zin in, mogelijk is de CD verkeerd gebrand ofzo.... Argh!
Dan maar een laatste poging met een illegale gecrackte WinXP pro met dito key. Ha, gaat dat ff makkelijk? Geen gezeur met activering, het werkt gewoon.

Vervolgens wil ik weer teveel, ik wil "Documents and Settings" en "Program Files" verplaatsen naar D:, want daar is veel meer ruimte. Lijkt goed te gaan, maar het installeren van SP2 zorgt ervoor dat Outlook Express genadeloos stuk gaat. Bah!
</Technisch verhaaltje>

Goed, inmiddels is het al weer veel te laat, Brenda wil naar bed en ik moet naar huis. Gadver, nou ben ik dus de hele zondag en een gedeelte van zaterdagavond bezig geweest met die PC en nou werkt het nog niet helemaal. *baal*
Misschien wel een beetje zonde van de tijd... Maar ja, ik heb wel weer wat nieuws geleerd (of eigenlijk iets ouds bevestigd): Windows XP is nog klotiger dan ik dacht....

Posted by matthijs at 10:43 AM | Comments (0)